Scholl Serbia
Kontakt
 
 
 
 

Gljivični nokti

Gljivična infekcija nokta obično počinje kao žućkasta nijansa na noktu ili čak kao bela mrlja. Ali, kako gljivica počinje da se širi i da sazreva može poprimiti žutu, zelenu ili čak i crnu boju. Zbog toga što je nokat napravljen da bude jak, otklanjanje infekcije sa površine nokta može biti problematično.

Prevencija

Dobra ideja je detaljno obrisati vaša stopala posle kupanja ili tuširanja. Takođe vredi redovno seći nokte – koristite Scholl makazice za nokte ili Scholl makaze za nokte na nogama i secite pravo ne približavajući se previše koži. Cipele koje dozvoljavaju vašim stopalima da dišu ili prstima da se mrdaju sprečavaju stvaranje sredine u kojoj nastaju gljivice. Konsultujte stručnjaka za savet.

Simptomi »

Simptomi

Kada su zaraženi gljivicom, nokti mogu postati sve više i više žuti, braon, čak i crni. U ranoj fazi gljivični organizmi stvaraju belu mrlju ili žutu nijansu na noktu, obično na vrhu, ili sa strane. Nokat tada može postati deblji pre nego što počne da se kruni.

« Prevencija | Lečenje »

Lečenje

Nokat štiti osetljivi deo vaše kože ispod njega. Kada vaš nokat postane zaražen gljivicom, zbog prirodne elastičnosti nokta teško ju je ukloniti. Gljivice takođe uspevaju u toplim i vlažnim uslovima.

Da bi se infekcija izlečila, stopala vam redovno moraju biti čista i suva i morate nositi odgovarajuće cipele i čarape. Sprej za kontrolu neprijatnog mirisa stopala sa Neutro-Aktivom ima anti-gljivične i anti-bakterijske supstance za uništavanje gljivica. Scholl super ulošci za kontrolu neprijatnog mirisa takođe pomažu da se apsorbuje vlaga i da vaša stopala ostanu suva.

« Simptomi