Scholl Serbia
Kontakt
 
 
 
 

Deformacija prsta na nogama

Deformisani prst je deformitet u obliku kandže kod koga kraj nožnog prsta biva savijen na dole. Obično napada prst do palca, mada neretko i ostale prste. Njegovi uzroci mogu biti mišićne prirode ili izazvani pritiskom od strane uvećanog čuklja.

Prevencija

Bol koji je izazvan deformisanim prstom može biti sprečen nošenjem udobne obuće – ali nekim oblicima ovog stanja može biti potrebna i operacija.

Lečenje sličnih stanja, kao npr. uvećanih čukljeva, može sprečiti pojavu deformisanog prsta. Vaš lekar ili podijatar vam mogu ponuditi savet, naročito ukoliko je ovo oboljenje rezultat složenijeg problema u stopalu, izazvanog nečim kao što je reumatski artritis.

Simptomi »

Simptomi

Deformisani prst je potencijalno bolno oboljenje i posledica je podizanja zgloba prsta u obliku obrnutog latiničnog slova V. U početku može biti primećen kada se razvije žulj na gornjoj strani prsta zbog pritiska unutrašnjosti cipele. Žulj/zadebljanje, takođe može biti formiran na vrhu prsta ili na njegovoj osnovi gde se spaja sa stopalom. Ovo oboljenje može biti izazvano složenijim problemom u stopalu, kao što je slabljenje mišića. Takođe može nastati kada se pojavi žulj na susednom prstu, gurajući ga ka spolja i dovodeći prst u neprirodan položaj.

« Prevencija | Lečenje »

Lečenje

Scholl separatori nožnih prstiju sa gelom mogu smesta doneti olakšanje od bola i osetljivosti koji su izazvani trljanjem prstiju jednih o druge, sa tehnologijom blagog gela, prsti su nežni, mekani i diskretni. Ukoliko se vaši nožni prsti preklapaju, Scholl gel za rastavljanje nožnih prstiju smanjuje trenje i samim tim smanjuje neudobnost.

« Simptomi